Du bli'r bidt af det…

Kort fortalt - så foregår Linedance på rækker, og man danser enkeltvis. Vi danser til al slags musik: Country - rock - pop, både nyt og gammelt.

Der er masser af godt humør - og linedance er samtidig go’ motion.

Linedance er sjovt og du bliver let afhængig af det.

På Klitgaarden danser vi mest for sjov, for samværet og for hyggens skyld. Og der er plads til alle: mænd og kvinder, unge - modne - ældre, tykke og tynde, høje og lave - kort sagt er du vild med dans og go’ musik, så prøv Linedance.

Tilmeld dig her.

 

Tilbage til toppen af siden


Sådan kom Line Dance til Danmark

Fra USA til Aalborg
I USA blev Line Dance for alvor præsenteret i det amerikanske country-miljø i 1992, og helt fra starten var Dansk Square Dance på Klitgaarden med helt fremme. Det første år præsenterede Henny Klitgaard nogle af de mest populære Line danse som f.eks. "Achy Breaky Heart" i forbindelse med nogle Square Dance workshops.
Men det stod hurtigt lysende klart for Henny Klitgaard, at Line Dance ikke bare skulle være en engangsforeteelse eller noget man kunne danse indimellem som en slags selskabsdanse.
Hun oprettede derfor straks specielle hold i Line Dance, og det er strømmet til med Line dansere siden, så der på Klitgaarden nu danser ca. 400 Line dansere.

Fra Aalborg til Nordjylland
Via Klitgaardens Line Dance kurser er ideen og lysten til Line Dance især vokset og spredt i Nordjylland gennem de etablerede Square Dance klubber, idet mange af dem har taget Line Dance på programmet.
Men der findes også klubber der udelukkende danser Line Dance.

Line Dance i dansk TV første gang i 1994
I forbindelse med Rebildfesten 1994 præsenterede Dansk Square Dance Line Dance sammen med den dansk/amerikanske countrydronning Tamra Rosanes. Ved den lejlighed var det tydeligt, at de amerikanske gæster var tydeligt rystet og chokeret over, at den dille der hærgede USA var i Danmark (læs Aalborg) på samme tid.

Gratis prøvetime
På Klitgaarden er det naturligvis gratis at prøve Line Dance, for alle der har lyst til at mærke hvor sjovt og dejligt det er at danse til de allernyeste country-hits.

 

 

 

 

Tilbage til toppen af siden


 


Tilbage til hovedsiden